02_jannetje_j0a7039

Jannetje, journalist, 57 jaar oud (1959) en Kees, neurochirurg, 76 jaar oud (1940), Pelmolenweg.

“Sinds juli 2005 wonen we hier, nu 11 jaar. Wij zijn de eerste bewoners. Toen het huis was gebouwd heeft het best lang leeg gestaan zeggen de buren. Het was moeilijk te verkopen. Het is ook een heel gek huis. Niet iedereen wou hier dus in. Dit is zo’n niet te schatten luxe om in zo’n mooie binnenstad op zo’n mooie plek te wonen. Dat realiseer ik mij elke dag. De geschiedenis voel je en de schoonheid van de stad die hier nog helemaal niet zo is opgepoetst. Dit is niet museumachtig, maar gewoon normaal. Mensen wonen hier, zetten hun fiets op straat en hun tuinstoelen en het is niet opgepoetst. Het is ook helemaal niet heel mooi, dit huis, maar het is zo’n mooie plek en het hoeft ook niet zo mooi te zijn. Het is een heel anders huis en het heeft ook wel iets enorm grappigs daardoor. En dan ook nog met een tuin en vlakbij het station. Ik loop elke dag naar het station. Dat is een kwartier, 20 minuten van voordeur tot in de trein.

jannetje_c8a8380

Nou het is één van de mooiste stukken van het land, van de wereld misschien wel. Ik overdrijf misschien wel een beetje, maar toch ook weer niet. Stedelijke omgeving en dan zo mooi. Dan wordt het daar natuurlijk wel knetter lelijk zo rond het station, maar oké dat is ook niet zo erg. De kerk in de achtertuin is weliswaar spuuglelijk verbouwd, maar dat geeft niet, anders zou dat ook weer te museumachtig zijn. Dat vind ik zo fijn aan de stad, dat iedereen er zit, mensen door mekaar heen, arm en rijk. Er zijn hier wel eindeloos veel fietsen van ons gestolen. Sinds we ze achter ons huis zetten, door het huis heen, hebben we er nooit meer last van gehad. Als je hier de voordeur open laten staan moet je niet verbaasd zijn dat je tas weg is.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.