05_alex_eveline_c8a8296

Alex (51 jaar) werkt bij Prorail en Eveline (46 jaar) werkt bij Altrecht, Geertebolwerk

Alex: “In 2008 zijn we hier komen wonen. Wij woonden bij het politiebureau en daar kwamen steeds meer studenten en toen hadden we zoiets van hier moeten we weg. We zijn anderhalf jaar op zoek geweest en uiteindelijk kwamen we hier terecht. We waren er allebei gelijk verliefd op. Via Funda had ik het huis gezien en toen zei ik tegen Eveline: ‘ik heb nou een leuk huisje gezien, maar het is wel boven ons budget,’ Toen zei ze: ‘ik ook toevallig’. En toen hadden we allebei hetzelfde huis gezien.“

Eveline: “Het was ook wel leuk, want de vorige eigenaresse die had zelf ook een hele bijzondere band met het huis en haar gevoel bij de kopers moest goed zijn. Dus iedere keer als er een bezichtiging was, dan zat ze hier ook zelf.”

Alex: “Hele leuke vrouw, ze is nog een paar keer langs geweest ook.”

Eveline: Het was echt haar kindje dit huis. Weet je wat ik zo leuk vind. Je staat binnen vijf minuten op de markt, maar je woont toch zo vrij met dat uitzicht en zo’n rust. We hebben nog een kleinkind en die vindt het ook altijd heerlijk om hier voor te spelen. Dan hoort ze de Domklokken, vindt ze ook helemaal geweldig.”

Alex: “Je kan hier lekker buiten zitten. We zitten heel vaak hier voor de deur.”

Eveline: “Lekker eten op het bankje en dan schuift er nog wel eens een buurman aan of een buurvrouw. Het is heel gezellig. Zomers eten we bijna altijd buiten. We zitten nooit achter. Het is zo lekker daar voor de deur.”

Alex: “Je hebt altijd aanspraak met iedereen en als mensen langskomen dan is het ‘goeiedag’!”

Eveline: “Het is op de een of andere manier niet stads hier, dat maakt het ook zo leuk. Eigenlijk kennen we ook wel iedereen. Het is een beetje kneuterig.”

Alex: “Super dat het water weer terugkomt. Mijn hartje gaat daar wel sneller van kloppen.”

Eveline: “Doodzonde dat het ooit is weggehaald.”

Alex: “Gewoon de diversiteit van de bomen. Het is gewoon mooi of het nu ’s winters is of zomers of in de herfst. Elk jaargetij geeft je gewoon een vrolijk gevoel, een leuk gevoel. Schitterend uitzicht. Je weet ook dat hier nooit iets voor je neus komt staan.”

Eveline: “We wandelen er veel of we gaan naar het Lepelenburg, naar Lazy Sunday.”

05_alex_eveline_c8a8352

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.