Josien 69 jaar Begijnekade

“Ik woon hier nu 27 jaar. Als je hier woont ga je niet meer weg. Met dit uitzicht en dit tuintje, dan blijf je hier wonen. De trappen zijn een beetje steil, maar daar ben ik aan gewend. Je blijft in beweging.

Ik ben hier gaan wonen omdat het zo’n prachtig huis is en zo mooi gelegen. 27 jaar geleden was dat wel anders, toen had het niet zoveel allure als nu. Er waren veel studentenhuizen hier en die worden toch doorgaans niet zo goed onderhouden.

Ik was hier wel op zoek, in de jaren ’60 al en toen bleek ineens dit huis te koop te staan. Het is echt een heerlijk huis. Niet te groot, dat is natuurlijk schandalig als ik dat zeg vergeleken met anderen, maar het zijn 4 verdiepingen en ook 4 ruimtes. Het is het kleinste huis van het rijtje, maar voor mij meer dan groot genoeg.

Wonen aan water is een kwaliteit. Je ziet dan nog ’s wat gebeuren, d’r gaan boten voorbij hier, niet alleen in de zomer, nu ook nog en natuurlijk de rondvaartboot. Als je naar buiten kijkt is er altijd wat te zien. Ik vind het fascinerend.

Ik heb het nog meegemaakt dat ze de singel hebben dichtgegooid. Ik heb toen niet geprotesteerd. Het was natuurlijk eeuwig zonde, maar je werd eigenlijk verleid in dat hele grootstedelijke denken van Utrecht, in de vaart der volken. Het is natuurlijk altijd een provinciestad geweest en er leek toen een kans te zijn dat Utrecht wat meer allure zou krijgen, maar daar is niks van terecht gekomen, zoals iedereen weet.

Het is hier prettig wonen vanwege het mooie uitzicht. Je voelt je niet opgesloten. Het is prettig in de buurt. We zijn eigenlijk wel allemaal op ons zelf, maar als het zo te pas komt is er altijd wel ruimte voor een borrel of een kop koffie. We eten ook wel eens bij elkaar en ik heb een hele goeie band met mijn directe buren.

Ik ben me wel bewust dat het wel hele luxe dingen zijn.

Soms leggen er wel vrienden aan die iets komen drinken. Dat is heel leuk hoor. Je moet alleen wel opletten, want niet ieder hondenbaasje ruimt die poep op, dus die taluds zijn eigenlijk ontzettend goor. Dat is jammer.

Ik wandel wel eens helemaal rond en dat nieuwe stuk is prachtig, die bocht bij het Paardenveld. Lijkt me geweldig als het weer helemaal is hersteld.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.