Anna Seinen,  Lievendaal, Lepelenburg

“Ik woon hier al vanaf 1991. Het huis hadden we al eerder in het bezit, maar we hebben het eerst opgeknapt. Gerenoveerd, niet verbouwd, want het huis is te mooi om te verbouwen. Ik woon hier nog steeds met heel veel plezier en ik hoop hier nog een poosje te kunnen blijven wonen.

Mijn man reed een keer langs het huis en zei toen tegen iemand: ‘Als dat huis nou te koop is dan wil ik daar wel een bod op doen’. En die mand zei: ‘het is nu te koop’. Vervolgens heeft mijn man het gekocht zonder dat ik het wist. In het begin was ik heel enthousiast, maar we hadden zelf een heel mooi huis en dat lag eigenlijk veel beter in de zon en in het licht. Ik moest eigenlijk toch wel even over een heuveltje heen. Op een heuvel, maar over een heuveltje heen. Ik ben zo blij dat we het toch gedaan hebben want het is hier fantastisch wonen.

Uit elk raam waar je kijkt zie je groen en heb je heel mooi uitzicht. Nou dat vind je eigenlijk haast nergens en toch midden in de stad. In het voorjaar de stinsen beplanting, dat is ook beeldschoon. Aan de tuin hebben we veel gedaan. We hebben het zo aangelegd dat het één is met het park, niet afgesloten, maar open.

Over de singel gesproken. Mijn man en ik woonden vroeger ook aan het water, maar dan aan de Leidseweg. Wij gingen toen vaak lopen langs de singel of langs het Amsterdamrijnkanaal. Wij hebben ook wel iets met water, omdat we ook gevaren hebben.

We zitten soms buiten op de veranda en dat is leuk, want dan zie je van alles voorbijkomen zoals de bootjes. Aan de achterkant, ’s zomers met de leilindes zit je helemaal vrij. Ik geniet enorm van het wonen hier.

Ik vind het wel fijn om in het centrum te wonen, maar als het hier druk was geweest zou ik hier nooit gaan wonen. Ik hou wel van de rust, want het verkeer hoor je hier bijna niet en het is toch geen dubbel glas. Nee, ik zou niet in de drukte willen wonen.

Je weet niet wat de toekomst brengt. Soms heb ik wel eens gedacht om hier weg te gaan, maar voorlopig zet ik die stap niet. Ik hoop wel dat er na mij mensen komen die liefde voor het huis hebben en de tuin. Dat vraagt dit huis en niet dat het een kantoor wordt. Ik vind wel dat je er zorgvuldig mee om moet gaat. Het is een rijksmonument en het staat in Madurodam, maar daar ligt het gewoon laag en niet op een heuvel zoals het echte huis.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.