Rob 65 jaar, Ingrid 60 jaar, Nobeldwarsstraat

Rob:”Ik ben aan dit huis gekomen via mijn opa en oma die dit huis hebben laten bouwen in 1933. Toen zij overleden heeft mijn moeder het geërfd en heb ik in 1978 aan mijn moeder gevraagd of ik hier mocht wonen met drie andere studenten. We zijn hier begonnen als studentenhuis met de gebruikelijke puinhoop ook van een studentenhuis.”

Ingrid: “Ik ben hier drie jaar geleden komen wonen en voor de liefde hier naartoe verhuisd. We zijn twee en een half jaar geleden getrouwd en wij hadden al langer een relatie, zo’n 7 jaar nu, en we reisden op en neer tussen onze huizen. Ik moest heel erg aan het idee wennen toen ik hier kwam wonen. Ik kom van onder de rivieren en om dan vanuit het gemoedelijke zuiden naar het wat zakelijker westen te verhuizen, dat was wel een hele verandering.  Het was niet mijn eerste keus om naar Utrecht te komen, maar aan de andere kant vond ik het wel heel erg leuk om in een jaren ’30 huis te gaan wonen en dan ook nog in de binnenstad.”

Rob: “Het mooie is dat we aan twee kanten groen hebben. Je kijkt aan de ene kant op de tuin die best nog relatief groot is voor de stad en aan de andere kant kijk je uit op het groen van de singel.”

Ingrid: “Het leuke van dit huis vind ik ook dat alles gelijkvloers is, je hebt altijd contact met elkaar. Ik vind de plek ook heel erg fijn. Er zijn veel leuke mensen hier in deze buurt en we hebben veel contact met ze. Het is altijd gezellig hier, bijna als een dorpje in de stad.”

Rob: “Jij vindt het ook heel leuk om de stad in te lopen naar de bloemenmarkt en zo.”

Ingrid: “Ik ga op zaterdag naar de bloemenmarkt. Ik koop ook graag kleren. Als ik dan vaak ergens kom in een winkel dan ben ik gewend dat ze me kennen en dat je een kopje koffie krijgt of thee en dat er wordt gevraagd hoe was je vakantie of zo. Dat gebeurt hier boven de rivieren bijna niet. Dat miste ik in het begin heel erg. Maar intussen heb ik wel mijn vaste stekjes en gesprekjes, bijvoorbeeld bij mijn favoriete bloemenkraam op zaterdag, echt heel leuk!”

Rob: “Ik vind het erg fijn om hier te wonen en ik zou ook niet graag weg willen maar anderzijds vind ik dat op zich ook weer niet zo erg. Ik heb hier heel lang gewoond ook omdat er geen reden was om weg te gaan. Als Ingrid bijvoorbeeld terug wil naar Nijmegen of naar Maastricht dan vind ik dat ook best. Ik hoef niet perse hier te blijven, maar ik vind het wel jammer. Het is natuurlijk jammer om die wortels kwijt te raken, maar het is niet dat ik nooit weg zou willen.”

Ingrid: “Het is hier gewoon heel erg fijn, misschien wil ik wel helemaal niet meer terug. Ik houd ook van het levendige stadsleven, zomers in de tuin geniet ik van alle geluiden. Die heeft klassieke muziek opstaan, die is aan het koken, die zit buiten gezellig te kletsen met iemand. Daar geniet ik echt van.”

Rob: “Het is wel fijn om de singel hier te hebben.”

Ingrid: “Ik vind het heel fijn om aan het water te wonen en om ’s morgens op zaterdag de krant te lezen in het zonnetje in de erker. Als we bezoek krijgen dan maken we vaak een stadswandeling en dan loop je langs de singel. Robkan er heel mooi over vertellen. En het is ook heerlijk om er samen even te wandelen, bijvoorbeeld toen het gesneeuwd had laatst, dat was prachtig. Of met mijn buurvrouw als we naar de film gaan in het LHC, dan lopen we ook altijd langs de singel.We huren ook regelmatig als het mooi weer is een bootje. En dan gaan we met de kinderen of vrienden picknicken.”

Rob: “En dan een flesje rosé erbij en dan haal ik dat bootje eerst op en dan kunnen we gewoon voor de deur opstappen. Dat zijn hele leuke dingen. Dus ja hoor we hebben zeker wel wat met de singel.”

 

Een reactie op ““We zijn hier begonnen als studentenhuis.”

  1. Even een reactie van één van de eerste medebewoners van dit huis na het overlijden van Robs grootouders. Het is een heerlijk huis. En met die puinhoop viel het trouwens reuze mee, Rob. Het werd natuurlijk wel wat vol omdat onze geliefden en een enkele noodruftige op den duur bij ons introkken, voor 8 personen is deze charmante benedenwoning iets te krap. De avondwandeling langs de singels, even de stad in lopen, het is een heerlijk stukje van de stad

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.