Mars 56 met dochter Lisa 25 en zoon Max 22, Van Asch van Wijckskade

Mars: “Wij zijn met kerst in december 2016 in het huis getrokken. We moesten vrij snel ons oude huis in Zeist uit. Dus we zaten nog midden in de verbouwing van dit huis. De eerste 3 maanden hebben we in een bouwput geleefd en gekampeerd in ons eigen huis. Ik wilde heel graag hier in de buurt wonen. Mijn  eerste kamer als geneeskundestudent was hier op de Weerdsingel, dus de cirkel lijkt een beetje rond. Dat vind ik wel heel grappig. De kinderen zijn in Utrecht geboren, maar toen zij opgroeiden zaten we in een piepklein huisje. Daar barstten we gewoon uit en toen zijn we voor het gemak, zoals zoveel mensen met jonge kinderen doen, de stad uitgetrokken. Ik ben wel altijd op Utrecht georiënteerd geweest voor de sfeer en de levendigheid. Ik wilde wel weer weg uit Zeist.”

Max: “Ik vond het wel best daar in Zeist.”

Lisa: “Ik ging ook altijd naar Utrecht, want het was maar een kwartiertje met de bus. Maar toen in een keer wilde mijn vader verhuizen. Daar was ik in het begin op tegen. Ik had er gewoon geen zin in. Daarna ging het wel heel snel en stond het huis in Zeist al te koop.”

Max: “We dachten eerst dat hij een grapje maakte. Als je 19 jaar in hetzelfde huis woont.. In Utrecht heb ik alleen de eerste 3 jaar van mijn leven gewoond. Ik had geen herinnerringen aan Utrecht, maar wel aan Zeist want daar had ik veel langer gewoond en dan is het best gek om daar weg te gaan. Maar het went heel snel hier eigenlijk.”

Lisa: “Het bevalt hier prima. Het was even wennen in het begin omdat alles nog werd verbouwd. In het begin moest je overal tussen de dozen neuzen om dingen te zoeken. Maar het gaat nu wel. Utrecht is een leuke stad. Ik kwam er, toen we nog in Zeist woonden, dagelijks vanwege mijn studie. Meestal ging ik met vrienden na de studie naar het terras of lunchen of uit en hier aan het water vind ik wel fijn. In de zomer is het lekker hier als de zon schijnt, lekker warm en als je dan ook nog binnen 5 minuten lopen in de stad zit. Dat is wel relaxed.”

Max: “Ik vind het hier heel mooi en je bent inderdaad zo bij de Neude. Het is super dichtbij allemaal. ”

Mars: “Ik vind het gewoon heerlijk om aan het water te zijn. Je krijgt meer gevoel van ruimte en vrijheid en ook omdat die singel er tussen ligt kijk je niet bij de overburen naar binnen. Je zit aan de ene kant in de levendigheid van het centrum met de Neude om de hoek en hier heb je de ruimte, het licht, de rust en in de zomer de koelte van de grote platanen. Het is heel donker hier in de zomer en dan zit je heerlijk in de schaduw. Dit is ook echt mijn droomhuis. Het heeft sfeer. Ik vind de gevel heel mooi van dit rijksmonument. Die is eenvoudig en strak. De architect is overigens J.D. Zocher, die ook het Zocherpark langs de singel heeft ontworpen. Er zitten geen tierlantijntjes aan het huis en binnen is het ook simpel. Ik ben helemaal los gegaan op de inrichting, wel alles tweedehands gekocht. Veel Dutch design, stoelen en lampen. Ik vind dat er al genoeg troep gemaakt wordt, dat is de morele kant. En ik vind het ook heel leuk om te zoeken, want je komt bij mensen thuis die ook echt gepassioneerd zijn over bepaalde voorwerpen. Dat zijn altijd hele bijzondere ontmoetingen.”

“Ik denk niet dat ik hier ooit wegga. Dit huis is heel hoog, dus met al die trappen houd het je fit. Als je even iets vergeet boven, dan kun je weer 10 meter omhoog. Ik wil hier ook blijven vanwege het gevoel dat ik hier heb. Het fijne huis dat precies is zoals ik het wil hebben. Niet te netjes, het is heel leefbaar en er zit een fijne sfeer in. Aan de achterkant heb je de rust met uitzicht op de watertoren die ’s avonds heel mooi verlicht is en aan de voorkant heb je de levendigheid. Ik zit ook heel vaak met mooi weer met een kussentje op een van de vensterbanken en buiten op de brug als ik zin heb om in de zon te zitten en om mij heen te kijken.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.