Fred 44 jaar, Casper 8 jaar, Bas 11 jaar, Nieuwekade

Fred: “Wij wonen hier sinds april 2015. Ik wilde eigenlijk wel heel graag hier wonen, omdat ik hier geboren ben en ook in mijn studietijd en daarna met veel plezier in Utrecht gewoond heb. Toch heb ik ​eerst in Vleuten gezocht, omdat daar ons sociale leven was. Tegelijkertijd dacht ik ​aan Utrecht. Maar dan wil ik wel op het ​mooiste plekje van Utrecht wonen. Toen kwam dit huis voorbij en heb ik mij erop ingeschreven ​en werd ik ingeloot.

Het is hier beter wonen dan ik had verwacht. Het is zo plezierig hier.  ​Om de hoek is de oudegracht en de bedrijvigheid van de binnenstad, maar ​hier aan de Nieuwekade is het rustig. ​Mensen die uit de stad komen zetten hier hun fiets even stil om een fotootje te maken of een boterhammetje te eten. Ze komen dan uit de drukte van het centrum en hier in de rust. Dat merk je als je hier woont. Ook als je achter in de tuin zit, je hoort niks. Je zit middenin de stad en het is gewoon stil. ​Je hoort alleen de kerkklokken van de Jacobikerk.”

Bas: “Het is natuurlijk hier wel heel anders dan in een dorpje.”

Casper: “Ik ben er ook wel aan gewend nu. Het eerste jaar dacht ik ‘hier wen ik nooit aan’ en toen dacht ik het is best wel een oké huis. In Vleuten speel ik wel wat meer buiten, daar voel ik me echt thuis.”

Bas: “Daar woon jij al vanaf je geboorte. Ik heb nog even in Utrecht gewoond. Als we hier spelen gaan we altijd naar het speeltuintje vlakbij. Daar komen geen auto’s, omdat er van die paaltjes staan en daar kan je dus rustig spelen.”

Casper: “We gaan ook wel naar de voetbalkooi hier in de buurt.”

Fred: “Het is een fijne plek om met kinderen te wonen. Ze kunnen hier gewoon het poortje door waar het autovrij is en daar ​fijn spelen. Er wonen hier ook nog andere kinderen waarmee ze spelen. Het is echt een hele gevarieerde buurt met gezinnen ​met kinderen, ouderen en ook vrijgezellen. We hebben ook regelmatig een BBQ of ​ drinken een biertje met de buurt.

Het is schitterend natuurlijk dat je hier uitzicht hebt op bootjes in plaats van op auto’s. Toen er ijs lag in de winter zijn we gaan schaatsen op de singel. We gaan wel eens naar Paardenveld, naar de skatebaan. Ik ​ga regelmatig rennen langs de singel. Dat is leuk. ​Omdat ik op blote voeten ​loop krijg ​ik ​weleens opmerkingen. In het begin ​was het wel gevoelig aan de voeten of deed het pijn, maar later ​voel je de variatie in de ondergrond en is het plezierig.

Hier blijf ik. Als er ooit sprake is van dat ik dit huis kan kopen, dan zou ik dat ​waarschijnlijk wel doen. Dit is echt een unieke plek​. ​Midden in de stad een groot huis ​met een tuin op het zuiden. ​Het is hier rustig en toch midden in het centrum. ​En met dat uitzicht kan ​ik mij geen betere plek wensen ​zeker als je straks met een bootje ​helemaal de singel rond kan varen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.