dirk_j0a7369

Dirk (36). Hij woont nu bijna 9 jaar langs de Singel.

“Ik woonde nog in een studentenhuis en daar wilde ik graag weg. Ik wilde wel een zelfstandige woning. Ik zocht via woningnet, want anders was het echt niet te betalen. Ik had maar 7 jaar wachttijd, dus het schoot nog niet op. Voor dit huis was ik de 20ste op de lijst, dus ik dacht: “dat word ik nooit”. Maar de eerste 10 wilden het allemaal niet en toen kwamen ze uiteindelijk toch bij mij. Het was helemaal kaal, er lagen bladeren hier binnen en er was lekkage geweest bij de CV ketel en daar groeide serieus een paddenstoel op de vloer op het beton, omdat het zo vochtig was. Dus het zag er niet uit. Maar deze plek ja, toen dacht ik wel, hier wil ik wel wonen!

De plek is heel mooi. Ik vind het hier wel uniek zo, niet alleen de singel, maar de hele stad. Vooral de historie die ervan afspat. Mensen zeggen wel eens: “Jij woont wel heel mooi hè?”. Ik heb ooit wel een briefje in de bus gehad met: “Kan ik hier wonen. Ik zoek woonruimte”.

dirk_j0a7399

Ik loop vaak door het park naar het station om naar mijn werk te gaan. Het is niet zo dat ik daar op een bankje ga zitten vaak, nee. Net zat ik ook weer hier. Hier zit ik wel graag op mijn terras. Maar in het park heb je niet veel zon, dus daar hoef je het niet voor te doen. Ik vind het ook niet zo’n rustige plek. Je zit daar toch wat dichter bij de weg. Het uitzicht is wel mooi, maar dat uitzicht ken ik wel. Daarvoor hoef ik er niet te zitten. Dan vind ik het toch wel relaxed om alles bij de hand te hebben.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.