De singel is rond


Overal staat het al, de singel is rond. 12 september 2020 is de stadsbuitengracht eindelijk hersteld en geopend. Iedereen wil als eerste een rondje singel varen. Voor mij tijd om rustig foto's te maken van het resultaat. Het plantsoen is nog niet helemaal af, maar er wordt goed gebruik van gemaakt. Binnenkort ga ook ik…Lees verder De singel is rond

Een mooie afsluiting van het fotoproject Utrecht aan de Singel


Het fotoproject Utrecht aan de Singel is afgerond en wordt mooi afgesloten met een tentoonstelling bij Het Utrechts Archief dat te bezoeken is vanaf 11 september. Het is me ook gelukt om de verhalen van de mensen te bundelen in een boek dat te kopen is bij de volgende winkels: Boekhandel Steven Sterk Broese Boekverkopers…Lees verder Een mooie afsluiting van het fotoproject Utrecht aan de Singel

Het Duitsche Huis: “Een chique bejaardenhuis voor ridders”


Renger de Bruin, historicus bij de Ridderlijke Duitsche Orde Balije van Utrecht aan de Springweg “De gebouwen aan de binnenplaats hier aan de Springweg hoorden vroeger allemaal bij hetzelfde complex van de Ridderlijke Duitsche Orde Balije van Utrecht en is in de 14een 15eeeuw gebouwd. In 1808 is het onteigend door het Rijk waarna er…Lees verder Het Duitsche Huis: “Een chique bejaardenhuis voor ridders”

Als je langs de singel wandelt: “Dan voelen we even het verleden”.


Jeroen Bartelse, directeur Tivoli Vredenburg 51 jaar, Vredenburgkade "Ik woon nu 18 jaar in Utrecht. Altijd in de buurt van de singel. Eerst aan de Catherijne Singel, daarna in Buiten Wittevrouwen. Voor mij was Utrecht altijd woonstad. Het is de plek waar onze kinderen – drie jongens -  zijn geboren, waar we lief en leed…Lees verder Als je langs de singel wandelt: “Dan voelen we even het verleden”.

“Ik vind het leukste dat er een voetbalveld komt”.


Ralph 39 jaar, Hedda 38 jaar, Tybalt 4 jaar, Dorian 9 jaar, Midas 6 jaar, Willemsplantsoen Hedda: “Wij wonen hier sinds 2010, Dorian was 1 jaar oud. We hebben in Groningen gestudeerd en woonden daar middenin het centrum. Daarna zijn we naar Utrecht verhuisd en we wilden weer graag in het centrum wonen. Dat werd…Lees verder “Ik vind het leukste dat er een voetbalveld komt”.

“Ik dacht dat die snelweg wel een keer zou verdwijnen.”


Wolfgang 61 jaar en Natasa 54 jaar, Catharijnekade Wolfgang: “Dit is gebouwd begin jaren ‘90. Ik zag een advertentie in de krant en was al langer op zoek naar een woning om te kopen. Toen dacht ik, ‘hé dat lijkt mij wel wat’. Ik wilde graag vlakbij het station en ik wilde wel aan de…Lees verder “Ik dacht dat die snelweg wel een keer zou verdwijnen.”

“Ik nodig iedereen uit hier te komen.”


Robin Hagedoorn, 48 jaar, Westerkerk, Catharijnekade "Mijn voorliefde voor religieus erfgoed in Utrecht is gestart ergens 2007, toen ik samen met mijn toenmalige vriendin de Gregoriuskapel op de Nieuwegracht kocht en daar een woning van heb gemaakt. De kapel was nog helemaal in oude staat. Daarna kwam ik een oude kerk tegen op de Bemuurde…Lees verder “Ik nodig iedereen uit hier te komen.”

Even terug in de Zeven Steegjes: “Het is hier één grote familie.”


Patricia, 45 jaar, Roy 48 jaar, Tim 18 jaar, Daniel 14 jaar, Lotte 11 jaar, Pelmolenweg “Ik woon hier 45 jaar. Hier ben ik geboren en mijn man is hier een kleine 20 jaar geleden komen wonen. Mijn moeder is hier geboren, mijn vader niet, hij komt uit Zeeland. Mijn zusjes zijn hier ook geboren.…Lees verder Even terug in de Zeven Steegjes: “Het is hier één grote familie.”